Přírodní vepřová střeva solená, nekalibrovaná
Kalibr převážně cca 32/36 mm (výrobce neuvádí)
Svazek 20 m
Balení: vakuově balené
Délka jednotlivých střev v průměru cca 2 m
Země původu EU
Vepřová střeva vhodná na výrobu zabijačkových specialit jako jsou domácí jaternice, kroupová jelítka a pod. Střívka je možné také použít k výrobě domácích klobás.
Doporučení: střeva před použitím důkladně opláchnout od soli ve studené pitné vodě, propláchnutí je lepší několikrát opakovat kvůli odstranění případného nežádoucího střevního aroma. Dále rozdělat připadné uzle a namočit na 24 hod. do studené vody. Přibližně 1 hodinu před narážením střeva namočit do teplé vody asi 40°C, pozor voda nesmí být vařící. Nespotřebovaná střeva lze po vyjmutí z vody a důkladném prosolení kuchyňskou solí opět uskladnit a to při doporučené teplotě uváděné na etiketě.
Pokud se střeva uchovávají v mrazáku, tak doporučujeme rozmrazovat střeva namočením do studené vody min 48 hod. před použitím. Bezprostředně po rozmrazení je třeba střeva rozdělat, opláchnout od soli, vyměnit vodu a uvolnit jednotlivé prameny od sebe. Tento proces je důležitý proto, aby střeva opět získali zpět původní pružnost a pevnost.
Dotaz pro více informací zasílejte na info@reznicke-potreby.cz
Fotografické vyobrazení má pouze ilustrační charakter.