home Řeznické potřeby Domácí zabijačkaVÝROBA UZENIN SPECIALIT A KONSERV
VÝROBA UZENIN SPECIALIT A KONSERV

VÝROBA UZENIN SPECIALIT A KONSERV

Jaroslav Bezděk

Cena bez DPH: 279.34 Kč
Cena s DPH (21%): 338,- Kč
Běžná cena: 0,- Kč
Dostupnost: Skladem
Objednávané množství:

Popis produktu

JAROSLAV BEZDĚK: 
VÝROBA UZENIN, SPECIALIT A KONSERV

  Autor knihy, pan Jaroslav Bezděk (1903 až 1985), po vyučení se řezníkem odešel "na zkušenou" do Berlína. V Kolíně nad Rýnem vystudoval odbornou potravinářskou školu. Po návratu do Prahy pracoval u firmy Zemka v Karlíně a jako dílovedoucí speciálky u firmy Beránek na Vinohradech. Své dlouholeté zkušenosti s uzenářskou výrobou vložil do knihy "Výroba uzenin, specialit a konserv", kterou dvakrát vydal vlastním nákladem. První vydání vyšlo již před válkou, druhé - rozšířené - krátce po ní v roce 1945. Se souhlasem autorových synů došlo k novému vydání knihy, která přes svůj věk nepochybně osloví i současné producenty masných výrobků, profesionální i amatérské uzenáře a milovníky výrobků z masa. Osloví je nejen jako důkaz vyspělosti české předválečné masné výroby, ale též jako zdroj inspirace a poučení, z jakých kořenů vzešla stávající uzenářská výroba. S knihou se vrátí do dob, kdy se masné výrobky ještě vyráběly z masa a kdy jedinými používanými přísadami byly voda, sůl, sanytr, koření, žemle a strouhanka. Kniha je, díky autorově stylistice, velmi příjemnou četbou. 
   Publikace je členěna na jednotlivé skupiny masných výrobků, používané i v současné technologické praxi: 

- upravovaná masa (19 receptur) 
- vařené zboží obyčejné (14) 
- uzené zboží (salámy) (11) 
- uzené zboží (drobné) (9) 
- trvanlivé salámy (10) 
- nářezové a ozdobné salámy (31) 
- játrové zboží (17) 
- různé speciality i běžné výrobky (12) 
- huspeniny a aspiky (6) 
- masové konservy (33) 
- saláty (8) 

   Kromě receptur obsahuje Bezděkova kniha také množství rad, postupů a návodů pro (tehdejší) uzenářskou výrobu.


Pro více informací pište na info@reznicke-potreby.cz

Související produkty