home Řeznické potřeby Řeznické knihy / Receptury / Zpracování masaNĚMECKO-ČESKÝ A ČESKO-NĚMECKÝ SLOVNÍK PRO MASNOU VÝROBU
NĚMECKO-ČESKÝ A ČESKO-NĚMECKÝ SLOVNÍK PRO MASNOU VÝROBU

NĚMECKO-ČESKÝ A ČESKO-NĚMECKÝ SLOVNÍK PRO MASNOU VÝROBU

Specializovaný slovník zaměřený na technologii zpracování masa

Cena bez DPH: 312.4 Kč
Cena s DPH (21%): 378,- Kč
Běžná cena: 0,- Kč
Dostupnost: Skladem
Objednávané množství:

Popis produktu

Karel Smolka: NĚMECKO-ČESKÝ A ČESKO-NĚMECKÝ SLOVNÍK PRO MASNOU VÝROBU

Ideální pomocník pro práci v masném průmyslu v německy mluvících zemích včetně přehledného vyobrazení anatomického dělení.

 Specializovaný slovník zaměřený na technologii zpracování masa a související gastronomickou problematiku. Autor Mgr. Karel Smolka rozdělil slovník na dva oddíly:
lexikální, obsahující přes 4 tisíce odborných výrazů v každé části (německo-české, česko-německé) a mapující odbornou terminologii zejména v Německu a Rakousku, ovšem i s poukazem na regionální zvláštnosti a výrazy typické pro švýcarskou německy mluvící oblast, a
přílohový, jehož textová část zahrnuje seznam látek s E číslem povolených v ČR, masné výrobky v německé oblasti, uzenářské výrobky v německy mluvících zemích (abecední seznam), hotová masová jídla (gastronomie), dělení jatečných zvířat, drůbeže a zvěřiny, obchodní dělení masa i etiketování masa v EU. Obrazová část přílohového oddílu na 53 stranách předvádí dělení masa (hovězího, telecího, vepřového, skopového, jehněčího, koňského, kuřecího, krůtího, králičího i zvěřiny) v Německu a Rakousku.
   Slovník je vhodný pro pracovníky v oboru výroby a zpracování masa a masných výrobků, je určen pro řezníky a uzenáře, veterináře, zemědělské odborníky, kuchaře, prodejce, nákupčí a pracovníky obchodních sítí, zprostředkovatele, celníky, studenty a učně, pracovníky státní správy a pod.