Knihy, Slovenské masné výrobky

Knihy, Slovenské masné výrobky

Doplňující receptury ČESKÝCH MASNÝCH VÝROBKŮ

T/827

Cena bez DPH: 306.61 Kč
Cena s DPH (21%): 371,- Kč
Běžná cena: 0,- Kč
Dostupnost: Skladem
Objednávané množství:

Popis produktu

SLOVENSKÉ MASNÉ VÝROBKY

Kniha obsahuje původní československé normy masných výrobků, které byly používány nejen na Slovensku. Vítejte v časech, kdy se masné výrobky vyráběly opravdu z masa.

Publikace doplňuje knihu České masné výrobky, receptury v obou příručkách jsou odlišné (porovnejte obsahy knih). V knize naleznete 168 receptur (spotřebních norem) masných výrobků, tradičně vyráběných na Slovensku. Receptury vycházejí ze znění původních ČSN, ON a PN MP, technologické postupy se drží klasických metod výroby masných výrobků.

Výrobky jsou rozděleny do skupin dle zažitých uzenářských zvyklostí: 
- drobné masné výrobky (16 druhů) 
- měkké salámy (34) 
- trvanlivé fermentované masné výrobky (22) 
- speciální masné výrobky (20) 
- vařené masné výrobky (11) 
- trvanlivé tepelně opracované masné výrobky (19) 
- konzervy (28) 
- polokonzervy (18) 

V každé receptuře je uvedeno dávkování základních surovin, přísad a obalů, potřebných pro vyrobení 100 kg hotového masného výrobku. Normy jsou doplněny výrobními postupy, obsahují orientační informace o průběhu tepelného opracování či fermentace a sušení.

Vyhledávání receptur v knize kromě obsahu usnadňují abecední a jmenný rejstřík.

V závěru knihy naleznete matematické postupy, používané při přepočtech receptur na konkrétní vyráběné množství výrobku.

 

Související produkty