UZENÁŘSKÉ ŠTĚPKY
BUK 4-16
Balení: sáček obsah 3 kg (hmotnostní odchylka +- 3%) cca 10 l.
Bukové uzenářské štěpky o rozměru 4-16 mm jsou vhodné na uzení tradičních uzenářských výrobků a specialit a to jak výrobky z masa, ryb ale i sýrů.
Využití je možné v moderních domácích udírnách s kouřovým vyvýječem, kde uzení probíhá pomocí jednoduchých kouřových vyvíječů a tepelných těles. Štěpky je možné využívat také i v udárnách vytápěných klasickým ohništěm, kde se pomocí štěpek dosahuje vyšší kouřivosti především v případě nízké intenzity hoření za účelem uzení studeným kouřem. Další využití je v průmyslových automatických udírnách s moderní technologií kouřového vyvíječe.
Český výrobek
Výrobek splňuje atest na VOC (obsah organických těkavých látek) a plní nařízení komise ES 1881/2006.