home Střeva / Obaly / Sáčky Skopová střevaKozí střeva 19/21 AZ 2m +
Kozí střeva 19/21  AZ 2m +

Kozí střeva 19/21 AZ 2m +

svazek 91,5 metrů, 1m za 3,23 Kč

Cena bez DPH: 257.39 Kč
Cena s DPH (15%): 296,- Kč
Běžná cena: 0,- Kč
Dostupnost: Skladem
Objednávané množství:

Popis produktu

Přírodní kozí střeva solená

Kalibr 19/21 , specifikace AZ

Svazek 91,5 m. Délka střev od 2 m.

Země původu Mongolsko

Kozí střeva se specifikací AZ mají schopnost se po naražení lehce ztáčet, takže vytvářejí krásně zahnuté párečky. Oproti ostatním skopovým střívkám jsou díky své schopnosti lépe se stáčet mimořádně vhodné na výrobu vinné klobásy. Při použití těchto střev na výrobu klasických párků, jako jsou např. debrecínské párky je třeba počítat s tím, že může při uzení docházet ke stáčení jednotlivých párků. V místě kontaktu jednotlivých nožižek vlivem stáčení může v udírně docházet ke vzniku světlích kouřem neprobarvených míst čemuž lze lehce zabránit a to pouhým roztažením jednotlivých párků na hůlce při uzení.   

Doporučení: střeva před použitím opláchnout od soli ve studené pitné vodě, rozdělat připadné uzle a namočit na 24 hod. do studené vody. Skopová, kozí střívka je vhodné propláchnout. Asi tak 1 hod před narážením střeva namočit do vlažné vody. Nespotřebovaná střeva lze po vyjmutí z vody a důkladném prosolení kuchyňskou solí opět uskladnit a to při doporučené teplotě uváděné na etiketě.

Pokud se střeva uchovávají v mrazáku, tak doporučujeme rozmrazovat střeva namočením do studené vody min 48 hod. před použitím. Bezprostředně po rozmrazení je třeba střeva rozdělat, opláchnout od soli, vyměnit vodu a uvolnit jednotlivé prameny od sebe. Tento proces je důležitý proto, aby střeva opět získali zpět původní pružnost a pevnost.

Dotaz pro více informací zasílejte na info@reznicke-potreby.cz

Související produkty