Menu
home Střeva / Obaly / Sáčky Skopová a kozí střevaStřeva skopová 22/24 AZ, 91,5m(+/- 3%)
Střeva skopová 22/24  AZ, 91,5m(+/- 3%)

Střeva skopová 22/24 AZ, 91,5m(+/- 3%)

22/24

Cena bez DPH: 531.25 Kč
Cena s DPH (12%): 595,- Kč
Běžná cena: 0,- Kč
Dostupnost: Vyprodáno

Popis produktu

Přírodní skopová střeva solená

Kalibr 22/24 kvalita A specifikace AZ

Svazek 91,5 m. Délka střev od 2 m.

Průměr naražených střev 2,2 - 2,4 cm

 

Skopová střeva kvality A a s označením specifikace AZ mají schopnost se po naražení více zatáčet oproti ostatním skopovým střívkám a proto  jsou vhodná především na výrobu vinné klobásy. Při použití těchto střev na výrobu klasických párků, jako jsou např. debrecínské párky tak vznikají pěkně prohnuté párečky. Vlivem stáčení může při uzení docházet ke kontaktu jednotlivých nožiček a tím vzniku světlích kouřem neprobarvených míst, avšak postačí jednotlivé párky při uzení roztáhnout na hůlce. 

Doporučení: střeva před použitím důkladně opláchnout od soli ve studené pitné vodě, propláchnutí je lepší několikrát opakovat kvůli odstranění případného nežádoucího střevního aroma. Dále rozdělat připadné uzle a namočit na 24 hod. do studené vody. Přibližně 1 hodinu před narážením střeva namočit do teplé vody asi 40°C, pozor voda nesmí být vařící. Nespotřebovaná střeva lze po vyjmutí z vody a důkladném prosolení kuchyňskou solí opět uskladnit a to při doporučené teplotě uváděné na etiketě.

Pokud se střeva uchovávají v mrazáku, tak doporučujeme rozmrazovat střeva namočením do studené vody min 48 hod. před použitím. Bezprostředně po rozmrazení je třeba střeva rozdělat, opláchnout od soli, vyměnit vodu a uvolnit jednotlivé prameny od sebe. Tento proces je důležitý proto, aby střeva opět získali zpět původní pružnost a pevnost.

Dotaz pro více informací zasílejte na info@reznicke-potreby.cz


Fotografické vyobrazení má pouze ilustrační charakter.