Menu
home Řádně ostrá nabídka / Nože Kapesní nožeLovecký zavírací nůž, damašková ocel+kož.pouzdro
Lovecký zavírací nůž, damašková ocel+kož.pouzdro

Lovecký zavírací nůž, damašková ocel+kož.pouzdro

PMX111

Cena bez DPH: 1486.78 Kč
Cena s DPH (21%): 1799,- Kč
Běžná cena: 0,- Kč
Dostupnost: Vyprodáno

Popis produktu

Nůž zavírací Dellinger SCHNABEL

Zajímavý zavírací lovecký nůž z damascénské oceli a střenkou z barvené velbloudí kosti (camel bone). Nůž je vyroben z 352 ručně překládaných vrstev ocelí 1095 a 15n20. Vysoký obsah uhlíku 1095 dává tomuto noži extrémně ostré a trvanlivé ostří. Uhlíkové oceli je mnohem snazší ostřit než nerezové nože. Postupem času Váš nůž přijme krásnou patinu a stane se jedinečným uměleckým dílem.

 

Celková délka:         210 mm
Tloušťka ostří:              4 mm

Délka ostří:                 90 mm
Váha nože:                260 g
Materiál rukojeti:     Camel Bone   

  

Střenka nože je vyrobena z barvené velbloudí kosti (camel bone). Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání.

Pouzdro je vyrobeno z hovězí kůže.

Čištění loveckého nože: Každý nůž si zaslouží péči. Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale částečky na ostří přichycené. Je lepší se starat o svůj nůž a po používání ho umýt a natřít olejem.

Ostření nože: pro ostří loveckého nože z damaškové uhlíkové oceli doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

 

Upozornění: Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus z damascénské oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit. Nikdy neumývejte nůž v myčce na nádobí! Tato ocel není nerezová! Po použití nůž opláchněte, osušte jej hadříkem, nebo utěrkou a potřete olejem.  Jedině tak předejdete rezi na ostří zavíracího nože.

 

Vyrobeno v Pákistánu

Fotogalerie